Robert Pattinson

Vem blir inte lite småkär i "Edwards" leende från Twilight. Och kärleken man får se i Twilight får en att rysa. Jag är i sista kapitlet i "New Moon" och hoppas verkligen på ett bra slut. Jag längtar så himla mycket till filmen att jag kan inte sluta tänka. Jag ska alldeles snart sova, eller rättare sagt lägga mig i sängen och läsa ut boken så jag får veta slutet. Det måste verkligen vara bra och det måste vara så bra som jag hoppas på. Bion kan räkna med mig då nya filmen kommer ut. Nu ska jag sova, godnatt allesammans!

Sista fotokursdagen.

Idag har jag min sista fotokursdag. Så från klockan halv sju till klockan nio är jag uppbokad och när jag kommer hem så blir det att sitta och göra fotoboken klar så jag kan beställa den. Jag tror att jag ska gå och platta håret innan jag far till fotokursen. Känner mig inte sugen för någonting just nu, en film hade suttit perfekt. Bara ligga under ett varmt täcke med en film och det hade varit ett stort plus och hjärtat legat bredvid mig! Nåja, fick mig en massa pussar och kramar idag så jag får väl vara nöjd för idag iallafall.

Troligen så blir det att städa imorgon istället eftersom Pernilla ska fara till Sorsele på fredag. Så det blir mest troligt storstädning på pappas jobb imorgon, så då är jag bokad hela eftermiddagen-kvällen.

Nu ska jag ta och göra mig klar för att fara, sen blir det att dra sig mot stan. Byebye.


Yes, sovmorgon!

Är det inte härligt med sovmorgon!? Det tycker jag iallfall, att sova tills man känner att man sovit nog. Det är skönt. Jag steg upp i tid för att göra mig klar för att åka med bussen men då sa mamma att hon kunde skjutsa mig så jag slipper stressa. Efter skolan ska jag fara till mitt hjärta ett tag och umgås med honom innan jag far hem och äter middag sen far jag till stan igen för sista gången på fotokursen.

Igår kom Märta och hämtade mig inför Yogan. Så for vi till Ok Degeränget och köpte olja till hennes bil, sen for vi till Step in och var på Yogan. Det var första gången jag var på yoga men det var riktigt skönt - avslappnande. Men nästa vecka bestämde vi oss för att fara på Afrodans och prova på det, det verkade kul så vi får se.

Jag laddade nyss upp lite bilder på facebook från fotokursen jag varit på. Bara att kika in om ni vill. Nu ska jag föna håret sen kanske jag fortsätter med fotoboken som jag gör ett tag. Ha en bra dag!


Klipptid bokad och städning med!

Idag efter skolan promenerade jag och mötte Pernilla halvvägs mot stan. Då kikade vi förbi Ullis på CAU och bokade en klipptid till mig, tjugonde Oktober blev det! Sen promenerade vi in på banken och senare förbi till pappa och pratade lite. Jag och Pernilla ska storstäda på hans jobb på fredag då hon slutat skolan. Så får jag ihop lite extra pengar ifall det blir att dra till Stockholm under höstlovet.

Nu ska jag käka sen blir det att fara på yoga tillsammans med Märta. Ska bli skönt, se ya later :)


Christoffers tatuering skissad.

Nu är jag klar med skissningen på Christoffers tatuering, här kommer bilden!



Dags för lite uppdatering.

Håller just på att rita upp Christoffers tatuering, ett kors som han ska ha på underarmen. Har hållt på sen han for imorse. Det går faktiskt ganska bra hittils, jag har skuggningen kvar så vi får se hur det går med den. Sen ska jag färga håret, jag och mamma for till Coop och köpte pärlblond två förpackningar så vi ska sätta det i håret och förhoppningsvis få bort det gula.

Igår kom Märta och Ullis och hämtade upp mig så for vi en sväng förbi Dollarstore innan vi drog iväg mor Kåbdalis. Där kastade vi ut allt som stod i förgården och började måla taket, sen väggarna. Tjugo i fem blev vi klar för hemfärd och under färden hem mötte vi på en älg, Märtas första möte med älg med bil. Vi hade riktigt roligt på hemvägen faktiskt då vi var trötta och skrattade åt allting. Ullis skulle bjuda mig på en klippning för att jag hjälpte till så imorgon ska jag in till CAU+co till Ullis och boka en tid. Så jag kanske hinner klippa mig innan slutet av Oktober om det finns någon tid vill säga. Jag hoppas verkligen det.

Kvällen spenderade jag och Christoffer hemma hos mamma, vi tog det riktigt lugnt och jag somnade jätte fort.

Nu ska jag fortsätta med Christoffers bild sen ska jag färga håret. Kommer lägga upp en bild senare då jag ritat klart, Ciao!

Kåbdalis

Nu åker jag, Märta och Ullis upp till Kåbdalis och målar förgården invändigt. Vi blir där hela dagen. Jag och Christoffer var med Pernilla och Clas igår kväll samt lilla Walle som vi lånat. Men nu måste jag göra mig klar, tjingeling!

HALEBOP ABONNEMANG

Idag efter skolan for jag till Pernilla och käkade där. Sen knallade vi in till stan med hennes mamma för hon skulle kolla på några smycken. Sen så blev det att Pernilla skaffade nya halebop abonnemang. Så jag ringde mamma & pappa och så kom även mamma in till stan halv sju. Christoffer och Jens kom med för Christoffer skulle skaffa det med men han var tvungen att vända hem och hämta legitimationen. Men jag skaffade mig det iallafall, verkar hur bra som helst! Så om några veckor har jag abonnemang och även nytt nummer så jag kommer att skriva då jag fått det så får ni höra av er till mig för nummret om jag inte redan gett er det då.

Såhär ser halebop vänner ut:

Ladda med 200 kr och få:
Gratis sms (3000 st)
Ring till halebop för 0 kr/min
Ring till andra nät för 59 kr/min

missar du att ladda varje månad kostar det:
1,99 kr/min till alla
69 kr per sms

Såhär ser Halebop abonnemang vänner ut:

Betala 59 kr/mån och få:
3000 sms
ring till alla inom halebop för 0 kr/min
till alla andra 59 kr/min

så man betalar 59 kr + det man ringt till andra nät varje månad (räkning)
startavgift kostar 199 kr en månad och du binder dig i 24 månader och man
behöver aldrig fylla på kortet!
och
just idag så fick man dom första 6 månaderna GRATIS!

En vanlig tisdag.

Idag så kom jag mig lite tidigare till skolan så satte jag och Emelie oss ner och började räkna ut ytorna i min lillebrors rum som vi ska göra om som projekt arbete. Sen så började vi matte och där gick vi igenom provet och sen kom hjärtat förbi till skolan så gav jag honom hans usbminne. Sen hade vi bara en lektion till och så slutade vi och då väntade Pernilla på mig. Så vi gick hem till henne och spelade kort tills klockan var halv fyra. Då promenerade vi till min pappa och satte oss där och pratade om resan till Stockholm och sånt. Sen hämtade mamma upp mig då hon slutade jobbet så for vi hem.

Nu har jag just lagat middagen, plättar blev det och riktigt gott var det med mat, speciellt plättar som vi inte ätit på länge. Så diskade vi undan och städade bort.

Jag sitter och väntar på att hundarna ska få mat klockan sex och sen ska jag och mamma ut och övningsköra lite förbi till Öjebyn och lämna jultidningarna om jag får tag på Betty. Sen ska vi fara till Christoffer med en portsion med fisk som han skulle fått i söndags men var tvungen att spela fotboll. Sen ska jag hem och städa upp i mitt rum och få det lite renare. Nu ska jag se vad jag kan hitta för kul att fördriva tiden med. Kanske göra fotoboken klar? Hihi, tjingeling!

Love keeps me alive ♥

Som rubriken säger, kärlek håller mig vid liv. Kärlek av partner,
familj, vänner och släkt. Det är skönt då man vet vars alla står
och då man vet att alla bryr sig och stöttar. Alla som ställer upp
för mig kan räkna med mig föralltid. För mig spelar inte det någon
roll om jag har tio vänner eller tre, huvudsaken är att jag kan lita
på dom och det kan jag verkligen också. Jag är glad att jag har er
då det strular och ni gör alltid bättre och lättare, jag står er evigt skyldig.

 
Pernilla du är min ögonsten.

Märta du är min klippa.

Mamma ställer alltid upp.

Pappa bryr sig alltid om mig.

Mitt hjärta av guld, Christoffer ♥

 


 
Idag efter skolan for jag till Christoffer och pratade, vi satt och pratade i ungefär fyra timmar. Jag älskar verkligen då killar öppnar sig och jag är glad att du gjorde det idag. Det är skönt att kunna prata ut så allting blir bra tillslut. Jag hoppas att det leder någon vart och att allt löser sig. Snart 3 års kärlek i hjärtat och det känns underbart.

Nu sitter jag hemma och har tänkt lägga mig här i soffan och se en film. Sen ska jag lägga mig i sängen och läsa min bok som jag inte läst på några dagar nu. Blir nog ingen mer uppdatering, godnatt isåfall!

 


Godkväll.

Har umgåts med Märta ikväll. Robban skjutsade in mig till salongen där Märta klippte sig. Sen så åkte jag, Märta och Ullis (Märtas mamma) till Piratkiosken och köpte lite snask till kvällen. Sen åkte vi hem till henne så så vi Twiligt igen, jag älskar verkligen den filmen och hoppas verkligen att tvåan kommer vara en lika stor succé. Nu ska jag ta och lägga mig och sova så jag orkar upp imorgon. Sov så gott!

Idag

Christoffer for hem för ett tag sen för dom var för lite folk i Alter på fotbollsmatchen så han var tvungen att hoppa in. Så jag sitter på datorn nu och vet inte riktigt vad jag ska göra men jag tror att jag ska ta och trimma min älskade hund som börjar få lite för mycket päls. Så kom precis mamma och Robban hem så jag ska iallafall inte sitta vid datorn just nu.

Kanske blir att umgås med Märta ikväll, hon ska klippa sig så vi får se då hon blir klar men hon skulle höra av sig om hon hann. Men nu ska jag gå, ha en bra kväll!


Uppdatering.

Sitter just nu nere i rummet, mätt i magen och belåten. Mamma och Robban har blivit bjudna på middag på Statt så jag och Christoffer hade middag för oss själva. Sen ska Christoffer skjutsa in mamma och Robban till stan så blir det att hämta upp Pernilla så följer hon med till Hortlax. Så ska vi mysa här hemma tillsammans med hundarna.

Under dagen satt vi och såg då Christoffer och Jens var inlånade till Infjärden i fotboll, Jens gjorde två mål! Men matchen slutade ändå 6-3 till Lillpite, otur som var. Bättre lycka nästa gång kan man väl säga.

Igår så var jag och Christoffer här hemma hos mamma, sen for vi till Robba och fikade då alla hade farit hem eftersom det var en som inte ville bli sjuk men ändå så kunde den sitta bredvid Jenny som var sju reser värre förkyld än jag. Men vi hade trevligt ändå när vi var dära, vi stannade ett tag och sen for vi en sväng till Öjebyn och sedan hem. När vi kom hem blev det att se en film som hette District 9. Handlade om några utomjordingar, den var sådära. Den gick att se men jag tyckte inte att den var så bra.

Nu ska jag ta och städa upp lite i mitt rum innan vi ska in till stan. Ha en bra kväll, det ska jag. Uppdatering kommer nog inte förens imorgon! Ciao.

Sjuk?

Åkte till skolan och gick till skolsystern för att se om hon kunde kolla om jag hade halsfluss. Så fick jag en tid på vårdcentralen i Hortlax så det var bara att pallra sig till bussen och åka till Hortlax. Så tog dom lite prover och tog lite tester men det visade sig att jag bara har en envis förkylning som inte verkar ge sig. Så jag skulle gå hem och vila och sen se hur jag mådde på eftermiddagen. Mormor kom och skjutsade mig hem eftersom det inte skulle gå någon buss till stan förens fem över tolv.

Nu sitter jag hemma och ska nog lägga mig och se en film och bara vila, har ont i skallen så ska knapra i mig en ipren och se om det går över. Nu ska jag iallafall kila. Ha en bra dag!



GRATIS FOTOBOK FRÅN FUJI DIREKT!


Nu har du möjligheten att skapa gratis en fotobok från FUJI direkt om du skriver om det på din blogg. Du måste skriva minst 100 ord om själva fotoboken. Du kan enkelt skapa böcker med dina favoritbilder och texter. Det kan vara bilder med ett särskilt tema eller händelse. Varför inte skapa en bok med bilder från din student? Eller varför inte skapa en fotobok om ditt liv? Eller om dina vänner? Ta bilder på maten du lagar, skriv recepten och du har enkelt en kokbok - tack vare FUJI direkt. Möjligheterna är många! Du får själv välja bakgrunder, ramar, färger, hur bilderna ska vara placerade på sidorna och vilken fram- och baksida du vill ha. Kika hur det ser ut. För att skapa ett fotoalbum, behöver du ladda ner programmet för det. Jag tycker definitivt att du också ska
blogga om Fuji direkts fotobok. Vem vill inte ha en fotobok från FUJI direkt?


Grattis min älskade mamma ♥

Idag gick jag efter skolan förbi Christoffer så kom han ner och följde mig till pappas jobb. Så gick jag in på Åhlens och köpte några fina saker till mamma som fyllde år och gick sen till pappas jobb. Så tyckte pappa att sakerna var så fina så jag fick in och köpt likadant till honom fast några stenar med. Det var iallafall ett ljusfat och ljusbehållare som mamma fick. Pappa skjutsade oss dit och så åt vi middag med mamma och Robban. Sen fikade vi bullar, glass och annat gott. Så kom Janne och Tross förbi samt mormor och morfar. Sen övningskörde jag till Hemmakväll och därifrån gick Christoffer hem och mamma fick en gratis hyrfilm. Så nu sitter jag hemma hos pappa, ska ta och se en film sen ska jag natta så jag orkar med morgondagen. Godnatt allesammans!


Min älskade mamma.


Skola

Nu ska jag snart promenera till skolan, har sett en bit av Våra bästa år på tv men det var inte så himla intressant så jag stängde av. Hade bara tänkt gå och borsta tänderna nu så går jag sen. Efter skolan ska jag, Christoffer och Linda fara och släppa Sessan på Gläntan så hon får springa av sig lite sen ska jag hem och så får pappa skjutsa mig till fotokursen och så promenerar jag och är med Christoffer efter den. Men nu ska jag kila, ha en bra dag!


Kväll med Märta.

När pappa började med maten gick jag och började städa pappas bil invändigt. Efter ett tag kom Märta förbi och jag blev vättskrämd då jag hade hörlurarna i öronen. Sen var det dags för mat, riktigt gott var det. Sen efter maten satte jag och Märta oss och spelade kort medans pappa var på föräldramöte. Sen bar det av mot Märta för att hämta musik så brände vi ut två skivor då vi kom till mig som tydligen inte funkade i hennes gamla cd-spelare i bilden. Som tur ska hon byta snart. Vi tog oss iallafall en runda runt Öjebyn och berättade lite spökhistorier och skämtade. Kul hade vi iallafall och det är ju det som är huvudsaken. Så nyss skjutsade hon hem mig så nu ska jag ta och gå och sova. Hoppas ni haft en bra dag, godnatt!


Sovmorgon.

Idag har jag sovmorgon, jag börjar kvart i tolv så jag hade tänkt sova ut tills halv tio. Men då vaknade jag av en mardröm tio i sex på morgonen och kunde inte somna om. Så jag la mig och läste i boken för hopp om att bli trött och det blev jag tillslut och somnade om. Så nu är jag nästan nyvaken. Jag ska ta och göra mig klar och sen se vad jag hittar på innan skolan börjar. Ha en trevlig dag allesammans.


Nytättad pärla.

Idag har jag umgåts med Märta. Hon kom och hämtade upp mig hos pappa då jag hade käkat så for vi till min föredetta So-lärare - d.v.s Märtas pappa. Där började vi tvätta bilen, sen stack vi iväg till Statiol och köpte mer biltvätt och for tillbaka. Vi putsade upp den riktigt mycket så den blev jätte fin. Blank & ren. Sen for vi hem till Märta och såg på film The abended, en skräckfilm. Den var faktiskt riktigt bra fast förutsäglig. Sen skulle vi se en ny svensk komminalserie fast den var svensk och dubbad så den var inte alls så intressant. Vi for istället och köpte en dricka till Christoffer och satt och snackade där ett tag. Sen körde vi en sväng och sen släppte hon av mig här hemma hos pappa. Så nu sitter jag hära, ska nog snart lägga mig i sängen och läsa en del av boken.

Tack för idag sweetheart.


Helgens uppdatering.

Nu hade jag tänkt uppdatera lite om helgen. Fredag kom hjärtat och hämtade upp mig på skolan så for vi till pappa och pratade ett tag där med han och Gabbi. Sen så for vi hem till Christoffer och under kvällen blev det bara film och mys.

Lördag vaknade vi ganska sent och då kom Betty och Moa förbi och sa hej. Vi satt och snackade och jag gav Betty armbanden och fick pengar som jag senare gav till Pernilla. Efter att jag hade träffat Pernilla så åkte jag och Christoffer till Öjebyn - till Betty och Moa. Så satt vi och pratade, åt godis och så gjorde Betty upp lite tvätt, senare bar det iväg till Christoffers fotbolls match. Svärmor bjöd mig på inträdet - tack och så satt vi och kollade fotboll med Linda, Jens och Sessan.

Efter matchen duschade Christoffer snabbt av sig hos hans mamma och sen gasade vi iväg mot Horsträsk. Där åt vi grillad fläskfilé/karré och gratäng/strips tills. Det var riktigt gott. Efter maten satt jag, Christoffer, pappa, Gabbi, Malin (Gabbis dotter), Emma och Kim och pratade om allt möjligt. Min farbror kom in i husvagnen och var med ett tag också. Sen tog jag, pappa och Gabbi oss några fishshots. Ni vet halstabletterna Fisherman fast shotar. Efter ett tag så for jag och Christoffer hem och gick en sväng ner till Ica innan dom stängde och köpte frukost sen gick vi förbi Hemmakväll och hyrde en film. Den hette Pineapple express och jag måste säga att jag tyckte att den var riktigt kass. Jag somnade hela tiden så tillslut stängde vi av den.

Idag vaknade vi lite då och då men steg inte upp förens tjugo i tolv och åt frukost. Sen så hoppade jag i en dusch. Skönt var det, men hann inte mer än ut ur duschen så skjutsade hjärtat hem mig eftersom han skulle på match. Han blev inlånad till Infjärden Div. 4. Så nu sitter jag hemma, ska gå ner och göra middag till mig och sen ska jag vara med Märta.

Jag kanske slänger in en uppdatering ikväll. Cjao!


Sessan

Gabbi, pappa och lillebror.

Lillasyster Emma.

Gabbi säger "Haha, vi drack upp halva"

Älsklingen ♥


Music is a part of my life.

Nu sitter jag och bränner ut en skiva till hjärtat med musik. Han ville vi skulle ut på stan en sväng och kolla läget. Vi såg Wallander idag och bara myste på. Vi ska ta och fara och kolla läget runt alla stadens hörn och dunka lite bra musik. Ha en bra kväll, sen blir det att natta gott.

Äntligen fredag ♥

Yes, fredag - sista dagen på veckan! Skönt säger jag bara. Jag sitter med handduk i håret och ska alldeles strax föna. Emelie kommer och hämtar upp mig klockan åtta här, annars hade jag haft det jätte stressigt. Men det var skönt att hon kommer så slipper jag gå med!

Idag vet jag inte vad jag ska göra, efter skolan far jag till hjärtat men jag vet inte vad vi ska göra. Men lördag har vi iallafall blivit bjudna på middag i Horsträsk hos mig pappa och Gabbi, grillat skulle det bli. Christoffer har match klockan fyra så han ska hem sen och duscha sen drar vi dit. Resten av helgen är oplanerad, jag uppdaterar då jag kan! Bye.


My babe ♥


Slutet på veckan

Nu är jag äntligen hemma efter en lång dag med bara måleri. Det har varit roligt och så men jag fick glasfiber över hela armarna och händerna så det har kliat och jävlats för mig. Vi gick till skolsystern så smörjde hon på kortisonsalva så fick vi en allergi tablett och jag fick "strump-lindor" att ha på armarna.

Idag har vi rivit och spacklat, det har gått bra och dåligt men man kan inte förvänta sig bra hela tiden. Betty, Moa och min älskling kom förbi en sväng till skolan eftersom jag skulle ge armbandet från Style by us och få pengarna som jag ska ge till Pernilla. Sen fick jag hälsa på lilla Sessan eftersom Christoffer var hundvakt.

Idag ska jag nog förbi Pernilla en sväng då jag käkat. Jag, pappa och Gabbi kanske ska ut och äta så det ska bli gott. Isåfall stiger jag av i stan och umgås med henne. Hon åker till Sorsele i helgen så jag får inte träffa henne någonting då så vi får passa på den tid som finns!

Jag vet inte om jag har så mycket mer att säga, jag är lite tom i skallen just nu men det kommer säkert ett inlägg senare idag då jag kommer hem. Nu ska jag kolla runt lite, bye!


Sessan.


09-09-09

Nu kan jag tala om för er att jag känner mig riktigt duktig. Jag har storstädat mitt rum och det är så fint att jag vill inte lämna det. Jag har också fått igång min älskade "kvinnokropps-lampa" som jag köpte för ca 1-2 år sen. Nu är den igång och jag upptäckte att det var dimmer på den. Mysigt värre. Jag dammtorkade även hela huset förutom mina syskons rum som inte är städade. Jag spenderade ungefär två timmar bara i vardagsrummet, säger inte det någonting!?

Märta ringde till mig då hon slutade så kom hon till pappa. Så satte vi oss vid tv:n en stund och sen drog vi till banken för hon skulle ta ut lite pengar och sen for vi till pappa och visade upp Märtas pärla och snackade en hel del. Efter det for vi en sväng till Dollarstore for Märta försökte hitta en nyckelring men hittade istället en ko som maskot i bilen - riktigt söt!

Sen bjöd pappa mig på mat ute eftersom han och Emma skulle äta hos farmor så jag och Märta åt på Blå ängeln. Gott som bara den var det att få mat i magen kan jag lova. Efter att vi ätit for vi förbi Pernilla och så köpte Märta även ett armband av dom och jag hämtade Bettys armband som hon ska få imorgon. Så for vi en sväng ner på ica och Märta hämtade ut sin "lurvmössa". Hon var så snygg i den! Märta hyrde även en film som vi såg på kvällen, Wallander - Hämnden. Vi satt och såg den med Ullis och Tea sen blev det kort resten av kvällen och efter det skjutsade hon hem mig till pappa. Så nu sitter jag här i mitt nystädade rum och bara njuter av att det är de.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa boken och sen blir det att sova så jag orkar upp imorgon. Det ska bli skönt ändå med skola, vi har måleri hela dagen. Sov så gott allesammans ♦







Mitt nystädade rum.


Bye bye Beautiful

Det är en bra låt med Nightwish. Har aldrig riktigt fastnat för det bandet men den låten tycker jag om. Den är mäktig! En känslig och sorglig låt med mycket kraft. Men den bästa låten, som jag aldrig kommer att glömma eller sluta lyssna på är Air Supply - Making love out of nothing at all. Den låten har jag skrattat, gråtit och plockat fram minnen med. Det är en bra låt att lyssna på då det inte känns som den bästa dagen man varit med om.

Hjärtat sov hos mig igår kväll, jag lärde mig ett och annat på fotokursen som jag var på igår. Så det blir att ta mycket kort nu framöver. Jag och hjärtat somnade iallafall ganska fort efter att jag kommit hem. Det var så skönt att ha någon som höll om en och någon att hålla om ♥

Idag ska jag iallafall städa mitt rum så ska jag även vara snäll med pappa och dammtorka huset. Är LEDIG idag så jag har mycket tid på mig att städa. Jag kommer att ta kort sen och visa hur duktig jag varit. Nu ska jag iallafall ner och äta frukost sen ska jag starta med mitt rum och när jag kommer till dammtorkningen tar jag hela huset. Nu ska jag dra, tjao!



Dags för skola

Detta är jag idag.


Photos




Sovmorgon utan Sovmorgon

Helt otroligt, då jag har sovmorgon så vaknar jag klockan 6. Riktigt jobbigt är det att stiga upp då med för jag har då ingen aning om vad jag ska göra. Jag kom på igår kväll att jag har fotokurs ikväll från 7-9 så skulle jag tagit två kort till den, så jag gjorde bort det nu och skickade dom. Det var på en skulle man ställa in exponeringskompens och vitbalansen på den andra bilden. Jag hoppas att jag gjort rätt nu. Jag har som sagt ingen manual till min kamera eftersom den är utlänsk men min kursledare skulle fixa en åt mig och även fixa Photoshop Elements så man bara kan ändra bilder lite smått.

Efter skolan ska jag och Emelie stanna kvar en stund så skulle hon hjälpa mig med en uppgift som jag har kvar till skolan från förra året. Så jag får mitt betyg i Engelska. Sen ska jag hem och dammtorka huset som jag lovade pappa, sen om jag hinner ska jag försöka ta itu med mitt rum annars får det bli imorgon för då är jag ledig! Yes, känns skönt.

Nu ska jag se om jag hittar någonting att sysselsätta mig med. Ha en bra dag!


Egeninställd exponeringskompens


Egeninställd Vitbalans


Style by us

Idag har jag efter skolan umgåts med Pernilla. Hon och hennes mamma kom och hämtade upp mig på punkt då jag slutade så skjutsade hon hem oss till pappa. Där satte vi oss vid datorn och började skissa på Pernillas och Elins logga till deras UF Företag som dom har startat som projektarbete - Style by us heter det. Dom gör smycken i silver. Jag tror att det bara är i det. Dom är iallafall jätte snygga och billiga! Jag köpte ett idag, eller rättare sagt så köpte min mamma det till mig. Jag frågade om jag fick pengar för att köpa ett av dom och det fick jag. Så nu har jag ett jag med - jag är en i klubben. Dom ska göra en hemsida så man kan beställa därifrån också, jag kommer att lägga upp den hära så ni kan kika på den så fort den är klar och jag har en adress.

Efter att jag käkat så skjutsade pappa hem oss till Pernilla, där satte vi igång en tvättmaskin och gick sen upp och spelade lite kort. Senare då tvätten var klar så knallade vi över till Christoffer och hämta min börs som trillade ut i hans bil då han skjutsade hem mig sen fortsatte vi ner till Ica och sen hem till Pernilla för att se Du, jag och Dupree. Den filmen är så bra - rolig, sorgsen och romantisk, det är ett klartecken på att filmer är bra!

Nu ska jag kika efter lite kläder på internet och se om någonting intresserar mig, annars blir det katalog! Jag har sovmorgon till fem i tolv imorgon så blir att sitta en lite stund extra på datorn. Nu ska jag kila, kanske kikar in med ett godnatt-inlägg innan jag ska sova! Byebye.


Underbart vackert från - Style by us (Dom har gjort dom själva, belocker väljer man själv)


Skola

Nu är det snart dags för skola. Jag glömde mina mediciner hos Christoffer så jag hostar som bara den och det verkar inte sluta. Kommer bli jobbigt på skolan skulle jag tro. Tur att jag har halstabletter iallafall så det får duga. Efter skolan blir det att umgås med min vän Pernilla så ska jag passa på att gå förbi Christoffer och hämta medicinerna medans jag ändå är i området.

Nu på morgonen har vi Dekorativ målning och vi håller på att göra schabloner så vi kommer att fortsätta med det. Jag ska ta och gå ner och äta lite frukost nu så jag inte är allt för hungrig under dagen - man vet aldrig vad det är for mat på skolan.


Jag och Emelie (Linus i bakgrunden)


Sängen

Dags att snart lägga sig i sängen och läsa När jag hör din röst innan jag somnar in. Ska bli skönt, jag läser tills jag blir trött sen lägger jag mig bara och somnar.

Har suttit nere ett tag med pappa, hans tjej (om man nu får säga så), hennes dotter Malin och hennes kille Tomas. Pratat om lite allt möjligt. Dom for just hem och nu ska jag bara ner och hämta någonting att dricka sen ska jag mysa i sängen med min bok. Kommer säkert kännas tomt att inte hjärtat sover bredvid mig men jag får klara mig.

Jag uppdaterar imorgon om morgondagen, då ska jag iallafall umgås med Peppenilla - vi får se vad vi hittar på. Sov så gott!

Lätt som en... plätt?

Är det inte så man brukar säga då det är någonting som fukar riktigt bra. Det går iallafall hur fort som helst för mig att läsa min bok (När jag hör din röst). Låg en liten stund i sängen då det började bli kallt i rummet så tog jag fram boken och började läsa. Har hunnit jätte långt för att vara mig måste jag säga. Jag brukar kanske läsa 3-4 sidor sen slockna. Men nu har jag läst två kapitel i sträck, det är ovanligt och då känner jag också att jag vill bara läsa mer och mer. Men kände nu att hungern håller på att ta över så gick ner till pappa och bad han börja med maten, så jag hoppas på mat snart!


Jag sittern nu förbryllat och saknar min vackra hund.
Den känslan man får varje gång man träffar honom
och han skuttar otroligt glad fram till en varenda gång
- den känslan är guld värd.


Photoshop

Tänk att det finns så himla mycket att göra i photoshop. Jag satt och gjorde om en bild på mig själv då jag var utan smink och allt, kolla hur den blev!


Söndag.

Nu känner jag mig hängig igen, jag hoppas verkligen att det går över snart. Jag och Christoffer sitter och väntar på att frallan ska tina så man får i sig lite frukost.

Igår kväll gick jag och mötte upp Pernilla som var störfull! Hon körde slalom genom hela stan, sen mötte vi Julia också. Jag sa till Pernilla, vet du vem det låter som står där framme - Julia sa jag. Så hon skrek ut det och då började Julia skrika och komma springande. Så man fick en hel del kramar av henne, riktigt längesen man träffade på henne.

Vi fortsatte mot Sunes och stötte på Anton och några andra som vi stod en liten stund och pratade med och Anton fick Pernilla att skratta så hon ramlade. Riktigt kul var det! Sen gick vi till Sunes och hon fick käka sin luffarburgare. Sen gick vi till Christoffer och satt och pratade och mesta dels så skrattade jag och Christoffer åt henne. En sak Pernilla inte vet om är att jag satt och filmade henne ett antal gånger :)

Ne, nu ska jag ta och se till så frallan blir klar snart så vi får äta. Hade bra! Uppdatering kommer sen.

Fläskfilé i egengjord marinad.

Marinad till 500g fläskfilé:


Börja med 1 dl Rapsolja i en bunke/form


Tillsätt sen 1 dl Soya i rapsoljan.


Hacka eller pressa 2 st Vitlöksklyftor och sätt ner i blandningen.


Blanda ihop allting så allt fördelas.

Tips på hur man skär fläskfilén för att få den att bli bäst:


Skär bort det mesta av det vita.


Skär fläskfilén på mitten för att få den saftig och mör.


När den är delad så skär man ungefär lika stora bitar.


Lägg ner köttet i marinaden och se till att hela köttbiten blir täckt av marinad.


Låt köttet stå i marinaden minst en timma innan stekning/grillning.


Stek på ganska hög värme, låt marinaden rinna av köttbiten när man tar upp den innan man börjar steka.


Resultatet blir runda, saftiga, möra, välsmakade köttbitar.


Sjuk?

Det finns inget värre än att vara sjuk - inte sant? Jag hatar det iallafall, har legat hela natten och hostat, inte kunnat svälja eller prata och haft jätte ont i huvudet. Nu sitter jag med täcket omlindat mig vid datorn och Christoffer sitter och ser tv.

Pratade för en liten stund sen med Pernilla i telefonen så hon kanske ska komma förbi och säga hej innan hon far hem. Så vi får se då hon kikar förbi.

Jag ska ta och ladda in bilderna från maten och lägga upp mattipset nu. Lär kanske komma ett inlägg senare i natt eller så imorgon bitti. Ha en bra kväll.


Emelie och jag påväg upp till Kebnekaise fjällstation.


Beck - I stormens öga

Igår var jag, Christoffer, Jens och Linda och såg bio. Beck blev det, faktikst så tyckte jag inte att den var så bra som jag trodde den skulle vara. Jag förutspådde ganska fort vad som skulle hända i filmen, sen var den inte så speciellt spännande. Men den var ändå värdig att se. Före bion satt vi hemma hos Jens och Linda och surrade på, lekte lite med Sessan och så. Efter bion träffade jag och Christoffer på Pernilla, Felicia och Clas som var och såg bio. Så vi promenerade hem med dom. Sen blev det sängen direkt för oss men jag somnade inte direkt för att jag bara låg och hostade. Nu är jag verkligen sjuk. Inge kröjm, inge klagande - men nu är jag sjuk. Så blir att bara vara inne idag. Jag tänkte ge ett mattips ikväll, fläskfile i egengjord marinad. Kommer lägga upp resept och bilder efter maten.

Tror faktiskt jag ska passa på att läsa vidare i min bok medans jag ändå är sjuk och inte har mycket att göra. Kanske kommer någon vart i den. Såg nämnligen trailern till filmen igår på bion, jag måste hinna läsa ut boken innan jag sätter fart mot bion och ser filmen.

Jag har föresten hittat en mobil som blir att köpa så fort jag har råd, kanske vid månads skiftet. Emelie köpte en igår och jag fastnade för den då jag såg den. Billig, bra & touch. En samsung helt enkelt. Det var riktigt längesen jag hade en sån. Men dom säger att den har lägst reperationer av alla märken nu så det blir nog bra. Vi får se vad som händer.


Så ser den ut.


Skola.nu

Dags att börja dra sig mot skolan, vi har bara måleri idag. Så vi hoppas att vi får våra kläder idag som vi skulle haft igår. Men nu måste jag iallafall börja dra mig så jag inte kommer försent. Hoppas ni får en bra dag, uppdatering kommer senare.

När jag hör din röst.

Nu har pernilla farit hem och jag har laddat in alla bilder från Kebnekaise, jag lovar dom kommer laddas upp! Ett antal av dom iallafall men jag ska främst lägga upp dom på facebook så ni får kolla in dom där.

Ikväll har jag varit med Pernilla, vi har spelat kort och skrattat åt det ena och det tredje. Riktigt kul har vi haft, som alltid annars. Jag känner att jag måste ta och umgås med min andra bästa vän snart också. Känns alldeles för längesen faktiskt. Den personen är ju så klart Märta. Men jag tror att det är dags att gå ner och ta bort sminket sen lägga sig i sängen och börja läsa boken - När jag hör din röst. Jag är helt ivrig med att börja läsa den, jag vet inte varför men jag tror det är för att jag tror den är bra och att jag aldrig annars brukar läsa någon bok.

Men nu har jag bestämt att jag ska läsa den och läsa ut den. Tyvärr så orkar jag inte skriva ett inlägg om Kebnekaise idag, det kommer ta alldeles för länge för att jag ska orka det. Men det får bli imorgon då jag kommer hem från skolan. Nu ska jag kila, sov så gott!


0 koll på uppdateringen.

Nu har jag inte uppdaterat på ett tag. Men jag har varit fullt upptagen med att umgås med mitt hjärta. Fick en helt underbar överraskning när jag kom till honom i måndags. Hade tänkt berätta om hur den gick till och sen ikväll kanske berätta Kebnekaise resan.
Christoffer kom och hämtade mig på skolan då jag slutade och körde hem till honom. I hissen tog han på mig en mössa så jag inte skulle se någonting och ledde mig in i lägenheten. I lägenheten började han klä av mig och sen öppnade han dörren till toaletten (rakt fram i toan är det en spegel, med handfat, till höger är badkaret) och ställde sig bakom mig och sa - Om det här inte bevisar att jag älskar dig vet jag inte vad jag ska göra. Så drog han av mig mössan. Det första jag ser är spegelbilden av oss två och tre rosor som han håller framför mig. På handfatet är det tända ljus, en halva med bilder på mig och han och rosblad. Badkaret är uppspolat med skum och strött rosblad på skummet. Rumt om badkaret var det tända ljus och rosblad. Jag började att gråta och vi stog ett tag och bara höll om varandra och pussades.

Det påminde mig mycket om våran förlovning och det tror jag med att det skulle göra, det är det bästa sättet jag sett någon visa att den älskar en på. Ni kan se på Bettys blogg bilder av det. Så jag har inte haft mycket tid till datorn. Jag har bara legat och hållt om min älskling och mysit med honom.