Imorgon smäller det rejält i Kåbban!

Har nyss varit ute med Tross och rastat av honom lite eftersom Madde är påväg hit för att hämta honom. Just nu ligger han och sussar i sängen.

Jävlar, vad jag längtar till imorgon. Det pirrar i magen då jag tänker på det. Ska bli så roligt att umgås med vänner & familj och parta! Jag kommer inte ha datorn med mig upp så det kommer inte komma några uppdateringar förens 1 Januari, skulle jag tro. Nåja, har kollat lite på en makeup artist då hon sminkat folk. Gode intressant och nyttigt faktiskt. Nu ska jag ta mig en stund från datorn. Hade, Ciao!

Promenad i det kalla..

Nyss har jag och hjärtat varit ut på morgonpromenad med Tross. Det var riktigt kallt ute, hakan min höll på att frysa ihjäl. Så är hjärtat nere och handlar nu så jag ska börja med frukosten, jag uppdaterar senare! Ciao..

En kväll med små syskonen.

Ikväll har jag som jag sagt varit barnvakt åt mina små syskon. Vi har spelat Junior Geni och sett lite tv. Nyss var jag ute med Nisse och rastade av honom. Jag hoppas att pappa och Gabbis kommer hem snart så Märta kan komma och hämta mig sen skjutsa mig till Christoffer där Tross är. Christoffer är och spelar hockey nu så jag ska hem till honom och sköta om Tross till imorgon då vi ska lämna han till Madde över nyår eftersom vi är uppe i Kåbban. Så ska vi hämta honom  första dagen på det nya året och ha honom tills Janne kommer hem från Kittelfjäll.

Nåja, jag ska ta och kika runt lite sen så ska jag stänga ner och packa ihop datorn så jag kan ta med den till Christoffer. So long!

Snart nyår!

Nu har Märta nyss skjutsat hem mig, vi var på stan tillsammans ett tag. Fick höra lite av Erik i gallerian, längtar efter att han ska släppa en rock skiva. Jag träffade också mamma dära så hon bjöd mig på ett par nya leggings till nyår, glansiga! Tack älskade mamma! Så kollade vi runt lite på stan men vi hittade inte så mycket, skulle tro att det blir bättre efter nyår.

Jag längtar så till nyår, umgås med familj & parta med vänner! Kommer bli super!! Så åker Tomas upp med oss till Kåbban så vi åker på morgonen, ganska så tidigt eftersom han vill hinna åka lite skidor. Så det blir säkert bra! Snart kommer Christoffer hem också, så ska han väl göra sitt snus sen ska vi fara till pappa så bjuder han oss på en pizza eftersom dom ska på middag hos farmor och jag kanske till och med får sällskap av Märta på hockeyn, jag hoppas så. Det är så trist att sitta ensam dära..

Nåja, ska kika runt lite nu. Kanske uppdaterar sen. Ciao!


Vårat första nyår tillsammans, jag älskar dig lika mycket om min mer ♥


Och vad nu?

Sitter i sängen med datorn, tur jag fick en platta med fläktar och stöd så man kan vicka upp den av Christoffer i julklapp, perfekt! Har ingen aning om vad jag ska hitta på nu.. Christoffer är och skjutsar en kompis så jag sitter här alldeles själv, jag hoppas han kommer hem snart så jag får krypa ner med honom och mysa.

Imorgon ska jag vara "barnvakt" åt min lilla sys. Susanne ska jobba, Pappa och Gabbis ska på middag så då återstod jag men vad gör man inte för småsyskonen? Klart man ställer upp för att bara sitta hemma. Bara hon slipper vara ensammen så, vi kanske myser på och spelar något spel tillsammans. Ha lite systeryster tid tillsammans.

Nåja, ingen aning om vad jag ska fördriva tiden med nu.. Kanske ska ta och spela nått spel så jag har någonting att göra iallafall. Sov gott på er allihopa iallafall, ciao!


Hittade en jätte mysig bild på mig och Pernilla. :)


Min nya dator!





Supersnygg, visst? ;)


Julafton


Julens outfit.


Julmat


Knasig morbror Janne & sin son Oscar (kusin-vitamin)

Morbror Janne &..... spöke Morbror Stefan?


Jag och... hm.. spöke kusin Oscar?


Älskingen kom Julfin och var med oss på kvällen!


Morfar tyckte han var lika vacker som blomman!


Mamma & Tross kikar upp under bordet mellan Oscars ben..


Yes!!!

Nu har jag duschat, fönat håret, plattat det och sminkat mig. Sen har jag på mig min snygga nya tröja med döskallar på. Väntar på att mamma ska komma så ska vi på banken sen blir det att hämta ut min nya dator! Yes, äntligen! Det blev dock den med mindre hårddisk för det var så ont om dom med större så den skulle kosta massor mer än vad som den igentligen skulle. Så nu blev det den med 320GB hårddisk + att pappa köpte mig en extern hårddisk på 320GB så det gjorde ingenting. Men jag ska ta och kolla runt lite innan mamma kommer. Ha en bra dag, bilder kommer senare ;) Ciao!

Nu är datorn äntligen bestämd, väntar på besked.

Som vanligt så kan jag inte riktigt somna om då Christoffer farit till jobbet. Jag tror att det beror på att det blir kallare i sängen och att jag inte har någon att ligga mot. Så idag blev det att kliva upp klockan 8 och sätta sig här. Jag tror jag ska gå ner och äta frukost om ett tag, ta en dusch och göra mig klar inför dagen. Jag och mamma ska fara på banken så vi kan betala in räkningen från körskolan och sen tar vi ut pengar till min dator också. Jag skrev ett mail till Emil nyss och frågade om han har någon över av den jag ska ha så jag väntar på besked. Om han inte svarar så får jag be pappa ringa honom och höra. För har han en över så blir det att hämta den idag. Halleluhja, äntligen en egen dator. Det blir en HP Pavillion 17" med 500BG hårddisk osv. Nåja, ska nog klä på mig och gå ner nu. Linus är på besök här också, det är Gabbis barnbarn, en hur härlig kille som helst. Nåja, ha en bra dag! Ciao..

Julmiddag hos mormor & morfar..

Nu har Christoffer skjutsat hem mig till pappa, jag sitter och laddar mobilen och snart ska jag gå ner för att börja se Simpson maraton som är idag. Till frukost idag blev det färskt Grekiskt bröd med ost på, det var riktigt gott kan jag lova!

Igår var släkten bjuden på middag hos mormor och morfar, julmiddag. Var riktigt gott och roligt. Vi satt och pratade och jag tänkte visa en konveration mellan oss kring bordet:
Jag: Visst var det helgrillad ren vi åt på släktträffen mamma?
Mamma: Jo, det var det.
Jag: Jag som trodde att jag inte skulle tycka om ren..
Christoffer: Ja, jag trodde aldrig jag skulle tycka om bäver men det gjorde jag!
En liten stund går så hör man min morbror.
Janne: He - he.
Sen hör man från min andra morbror.
Stefan: Hahahaha!
Dom andra börja också skratta så sa
Christoffer: Ja, men trädgnagande bäver då!
Janne förklarade sen för mormor, morfar att på engelska kallar man det kvinnliga könsorganet för "beaver".

Nu ska jag gå och se Simpsons, So long!


00-talet börjar närma sitt slut..

Nu har Julafton varit, har fått en massa fina Julklappar som jag tackar alla för!  Bla. presentkort, pengar, body lotion, mobil, parfym, biocheckar och annat! Nu är det bara en till sak som ska köpas innan jag är helt nöjd, en ny dator! Vilket jag och pappa ska beställa på måndag, vilken det blir vet jag inte ännu. Vi får se vad det blir och hur mycket jag ska lägga ut på den. Hoppas ni får en superbra dag & så kommer jag ladda upp bilder från Julafton någon annan dag. Hade bra, ciao!


God Jul ♥

Mitt ♥ är och jobbar nu, han började klockan 7 så klockan 6 steg han upp och efter det så kunde jag inte riktigt somna om.. Så jag steg upp klockan åtta från sängen och nu sitter jag framför datorn. Pappa & Gabbis sover än men mina småsyskon sitter och spelar tv-spel.

Jag funderar på att ta en dusch och göra mig klar men jag vet inte om jag orkar det riktigt än. Min Julafton kommer se ut såhär:

Äter frukost med pappa, öppnar presenterna från honom och myser på. Senare mot lunch skjutsar han mig till mamma i Hortlax och där kommer hela min släkt vara. Så då blir det Kalle Ankas Jul, mat & sen öppnar vi julklapparna. Sen blir det bara mys med släkten och hundarna och fiffla med julklapparna om man får någonting roligt att hålla på med. Så ser iallafall min Julafton ut varje jul, fast vartannat år är det tvärtom med vars jag är. Nästa jul är jag hos mamma på morgonen och hos pappa på kvällen.

Nu ska jag ta och försöka göra någonting annat, kommentera gärna och berätta om hur eran jul ser/sett ut. Ciao!


Dan före doppare dan.

Nu har mamma skjutsat mig till pappa, presenterna ligger under granen nu och jag sitter framför datorn. Små syskonen bråkar där nere om vem som gjorde mål i hockey, pappa jobbar fram till ett och Gabbis är på stan. Sen jobbar hjärtat också. Så det finns inte så mycket att göra mer än att sitta hära och lata.

Imorgon är det julafton, blir roligt att öppna julklappar, dricka glögg och mysa. Jag och mamma for en sväng till Dollarstore och köpte hårspray och en pipleksak åt Tross eftersom Walle och Surfie ska få en också imorgon.

Just nu sitter jag med hicka och jag får inte bort den, det är otroligt irriterande.. Har försökt hålla andan och dricka vatten men det funkade inte så bra. Nåja, jag ska ta och se om det finns någonting att ladda ner eller se på tv. God jul allesammans :)

Helt ändrade planer..

Igår blev det inte alls som det hade tänkt att det skulle bli. Christoffer hade varit förbi min morbror och då lånade han Tross för Janne skulle jobba idag. Så Christoffer kom och hämtade upp mig och vi for hem, såg film och bara myste. Sen har jag vaknat fram och tillbaka under hela natten. Så ringde Christoffers mobil tidigt på morgonen klockan kvart i 7. Han var tvungen jobba så jag fick bli hundvakt. Men inte gör det så mycket, Pernilla ska komma senare hit och umgås med mig så jag får mer sällskap än bara hund. Jag gick iallafall upp klockan sju och gick ut med honom, trodde nästan jag skulle drunkna i all snö som hade kommit. Iallafall så när jag kom tillbaka la jag mig i sängen men det var det inte stor idé till för jag kunde inte somna om, så jag satte på en film som jag hade börjat se och nu är den klar så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på tills Pernilla kommer nu.

Jag som trodde jag skulle få sova ut men larmet då jag egenterligen skulle upp ringde nu. Tror jag ska äta frukost och göra mig klar nu. Ha en superbra dag, bara två dagar kvar till Julafton! Ciao..


Äntligen hemma.

Christoffer skjutsade hem mig för ett litet tag sen hem till mamma. Innan det var jag på skolan och sen gick jag till Christoffer och hjälpte honom att sätta fast avgasröret på bilen. Det var första gången jag låg under en bil och skitade ner mig. Sen skjutsade Märta oss till OK för att köpa några skruvar eller nå och så for vi till Subland och hämtade mat tills oss. Så gick vi upp till Mange och åt och pratade.

Nu har jag äntligen Jullov. Så nu ska jag vara uppe så länge jag orkar sen ska jag sova så länge jag orkar med. Känns härligt! Nu är det bara Jul som väntar. Jag ska ta och se Simpsons nu, tre avsnitt sen blir det säkert nån film. Hade bra, ciao!


Glögg, lussebullar & knäck!

Sorry, lite uppdaterat.. Jag vet.. Men jag ska försöka skärpa mig. Helgen har iallafall varit bra, Fredag blev det mys, lördag for mamma och Robban till Långträsk så vi blev hemma ensamna med hundarna. Då for vi även till Lillpite och hälsade på Christoffers farfar och farmor ett tag.

Idag så har inte så mycket hänt, mamma skjutsade hem Christoffer och jag la mig och såg film sen så gick jag över en sväng till mormor och morfar, träffade en av mina favvo hundar Tross och Janne han sov.

Efter middagen bakade mamma lussebullar så jag drack glögg och åt en lussebulle. Gott var det! Sen började jag att göra knäck! Mumms, det är bland det bästa med julen! Så det blev jätte gott.

Nu tog nyss en film slut, jag har legat och mysit med Walle till den. Det var så himla mysigt! Jag ska snart gå och lägga mig men jag hade tänkt ladda upp lite bilder först! Ciao..




Dags att blogga lite.

Nu har jag nukommit hem från skolan. Jag, Lovisa, Karin & Patrik har varit nere i källaren hela dagen. Tur som vi hade så kom en tant ner och bjöd oss på fika klockan två. Det var riktigt gott och då så fick vi något mättande i magen. Sen kom Stig och hämtade oss tre istället för fyra, det var skönt att få sluta tidigare kan jag lova! Vi målade golven i rummen idag, det var faktiskt rätt så roligt att måla på golvet istället för väggarna och taken.

Nåja, jag tog mig hem och nu sitter jag på datorn. Mamma håller på med middag så efter middagen ska jag plugga. Sen ska jag fråga mamma om vi kan övningsköra lite idag. Hon lovade i veckan så får se om det blir idag.

På fredag är jag ledig från skolan för då ska vi på begravningen för Desirée och Johan. Många tårar kommer fällas då. Kommer att bli en tråkig dag. Tänkte att jag ska lägga ut en låt här nere som får mig att börja tänka på Desirée.

Sen är det nästan bestämt vad vi ska göra på nyår, om Christoffer har råd så far vi upp till Kåbban och är med Märta och några andra. Det tråkiga är att jag inte fyllt 18 än men förhoppningsvis så får jag ändå gå in med pappa på krogen så jag åtminståne får sitta med dom där! Nåja, jag har inget mer att säga nu så, ciao!


Julklappsköpet är nästan klart!

Hallå allesammans. Nu har jag snart köpt klart alla julklappar, det är bara några som saknas! Idag efter skolan så promenerade jag in till stan med Pernilla och så köpte jag en julklapp till pappa, mamma, lillasyster & lillebror. Mamma och pappas julklapp hittade jag i stan men när jag skulle åka hem med mamma så for vi förbi Barnens Hus och köpte julklappar till dom. Så nu har jag bara några kvar att köpa.

Ikväll ska jag plugga lite till nkk. Men nu ska jag se Simpsons ett tag och ta det lugnt! Ciao!


Dags att dejta John Blund som Märta säger?

Tror faktiskt att jag ska det, jag börjar tidigt imorgon och är så otroligt trött nu att ögonen snurrar åt alla håll.

Helgen har iallafall varit bra, fredag var vi ensamma hemma för mamma och Robban var på Havsbadet. Så vi fick pizza till middag och sen bara mysa framför tv:n till Idol. Och så klart så vann Erik som jag hade hoppats på. Men det var ju helt självklart att han skulle vinna och jag kan lova er att jag ska köpa hans platta OM det är en rock platta. Annars får det vara!

Lördag så åt vi gott, spelade Maxi Yatzy med mamma och sen la vi oss och såg film, sen film på tv. Sen åkte vi in till stan och pratade med Pernilla och sen for vi hem till henne och umgicks där. Sen promenerade jag och Christoffer hem till honom och nattade.

Idag kom mamma och Robban och hämtade mig i stan hos Christoffer, så for vi hem. Jag satte mig på datorn och sen var det mat. Vi åt någon laxsoppa med nybakad baguette. Den var riktigt god! Efter ett tag kom Christoffer för att visa att han hade satt in xenon i sina extra ljus. Så kom Pernilla på samma veva så vi åkte en sväng så visade han hur bra dom lyste. Sen for han hem så jag och Pernilla gick in och la oss för att se en film "Falling up".

Sen kring kvart över nio så övningskörde jag med min bil och skjutsade hem Pernilla, så for vi på samma veva förbi Pelle och hämtade min externa hårddisk och sen for vi hem igen.

Nu ska jag lägga mig och sussa, eller som Märta säger: Dejta John Blund! Sov gott alla, ciao!

Grattis Elisabeth på födelsedagen och grattis Linda till lillbäbisen Rasmus!

Mycket gjort!

Nu har jag äntligen kommit hem, vi har varit i källaren hela dagen idag. Målat en massa! Golvarna i våran klass kom och slipade upp golven så det ska målas sen också. Nu ska jag sätta igång och städa och packa alla mina saker till mamma. Sen far vi till farmor och äter middag sen så drar jag till Christoffer och då blir det hockey mot kvällen då Christoffer ska spela.

Nu är det dags för städning och packning! Ciao..


Var med i tävlingen och välj ditt pris. Vinner en du bjudit in vinner du också! Klicka här

Hemskt, så hemskt!

Hade tänkt berätta om vad som hänt idag..

På skolan så hade vi teori i en timma sen fick vi gå på lunch en timma tidigare då det var julbord. Jag är faktiskt ingen fantast när det gäller julbord, jag äter mest skinka, köttbullar och om det finns Robbans laxröra så tar jag extra av den! Men efter lunchen åkte vi till ett lägenhetshus bredvid Shell och målade i källaren där. Vi hann andra varvet på ena rummet och första på andra. Det var inte så himla roligt men det funkade iallafall.

Då vi slutade fyra så åkte jag buss till Step in och tränade i en och en halv timma. Det var så himla skönt, jag tror jag far dit imorgon igen! Jag måste verkligen börja sätta igång med träningen nu igen, har varit utan alldeles för länge känner jag.

Gabbis kom och hämtade mig då jag var klar så for vi till pappa och åt middag som stod framme på bordet, precis klar till då vi kom! Korv är inte min favorit men det går att äta iallafall. Pappa bjöd också på smulpaj till efterrätt!

För ett tag sen så såg jag klart "The Cove", den handlar om mass slaktandet i Japan av delfiner. Hur hemskt som helst. Och det värsta är att allting är sant, jag rekomenderar er verkligen att se filmen och dessutom bli medlem/donera till dom. Gå med i i deras facebook klubb här. Över 20 000 delfiner brutal mördas i ett år.

Hoppas ni går med i den, nu ska jag plugga lite körkorts teori. Ciao!



Vägen till körkortet.

Nu är jag igång! Efter skolan for jag, mamma & Mimmi till Piteås trafikskola och skrev in oss. Har börjat kika lite i boken nu och vi har bestämt oss för att börja gå på teorierna på tisdagar på körskolan. Så nu är jag äntligen igång, jag tror faktiskt jag ska börja med att ta tag i boken redan idag för ju fortare den är bortgjord, ju mindre behöver jag stressa då jag närmar mig teoriprovet.

Så idag blir det bara att ta det lugnt, kanske se en dokumentär som Emelie sa att jag borde se. Den handlade om massmord på delfiner i Japan.. Hemskt! Men jag tror jag ska ta och kika lite i teoriboken nu så jag får väl uppdatera senare. Har ni tur så kommer det kanske upp en bild på marmoreringen vi har gjort idag på skolan! Ciao!

Jag vet den är gammal.

Men kan ni verkligen tänka er att dom här är från Piteå? Det finns mycket talang i Piteå faktiskt. Titta och njut:


Talang - Svenska Spel


Populärmusik - Inte Bitter


Nu är man hemma.

Har just gjort lite läxa, Christoffer skjutsade hem mig efter att vi hade varit och lämnat tillbaka Tross till Janne. Så satt vi där och pratade ett tag och busade med Tross. Det har varit riktigt kul att ha han i helgen. Får hoppas på att vi har honom nästa helg också.

Idag for vi till Betty då vi hade vaknat och började baka lussebullar. Det bakades också Coccos Toppar, som blev jätte goda! Så blev vi bjudna på middag där. Kyckling och pommes som jag gjorde, det blev riktigt smaskigt! Tack för middagen svärmor :)

Nu är jag iallafall hemma, jag ska ta och se Ghost Whisperer sen ska jag se Desperate housewives också som jag missade förra veckan. Men först ska jag göra klart mina läxor. Ha en bra söndagskväll, ciao!



Bilderna är tagna av Betty.


Klättring på hög höjd!

Jag kom för ett tag sen från skolan, vi började med engelska som var riktigt tråkigt. Jag var så trött i morse att jag ville bara lägga mig i sängen igen så fort jag var uppe. Sen då engelskan var klar så promenerade jag och Mimmi till bowlingarenan och mötte alla andra där. Så tog vi på oss utrustningen och började klättra, det var hur kul som helst men riktigt jobbigt. Jag är så trött i fingrarna och i handlederna! Pappa fick komma och hämta mig då jag även var trött i benen.

Christoffer kommer hit om ett tag, mamma kommer då hon har slutat så ska vi till körskolan och skriva in mig. Blir roligt att äntligen få börja med körkortet, jag ska plugga.. plugga & plugga mera. Men nu ska jag kika runt lite mer sen ska jag nog gå från datorn. Kanske blir lite tv och sen en dusch. Ha en bra helg. Ciao!


Jag & min älskade hund i sommras.


Hundvakt ikväll ;)

Pratade nyss med min kära morbror på msn. Jag ska vara hundvakt åt en av mina favorit hundar, Tross! Ja, jag tycker alltid det är lika kul att ta hand om honom. Älskade lilla vovven! Janne kommer med honom strax före fyra och hämtar han senare ikväll. Christoffer kommer till mig när han fixat klart på bilen sin. Så ska vi laga stekt palt och sen blir det film - American pie, Book of love. Och formodligen bara mysa med Tross.

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på tills Tross/Christoffer kommer, tror det blir att se tv.. Nåja, ha en super mysig kväll, det ska jag! Ciao.


Dator.

Har kikat runt på lite datorer och det är en som jag fastnat för. Den verkar jätte bra, stor hårddisk, bra grafikkort och Windows 7. Sen är det lite mer saker som jag inte vet, utan dom vet pappa. Jag, mamma & pappa ska prata lite om vad jag ska köpa för dator, dock blir köpet efter Julafton men det gör ingenting. Jag får snåla på dom datorer som finns hemma.

Jag ska börja dra mig till skolan nu, ännu en lång, lång dag till tjugo över fyra. Tur jag har Christoffer då jag kommer hem iallafall. Ha en bra dag! Ciao.


Såhär ser datorn som jag kollat på ut.


Jag är med i en tävling!

Hej allihopa, jag är med i en tävling på halebop, snälla gå in på den här länken och rösta på min önskning! Tack på förhand till ni som är gulliga och röstar! :)