Fläskfilé i egengjord marinad.

Marinad till 500g fläskfilé:


Börja med 1 dl Rapsolja i en bunke/form


Tillsätt sen 1 dl Soya i rapsoljan.


Hacka eller pressa 2 st Vitlöksklyftor och sätt ner i blandningen.


Blanda ihop allting så allt fördelas.

Tips på hur man skär fläskfilén för att få den att bli bäst:


Skär bort det mesta av det vita.


Skär fläskfilén på mitten för att få den saftig och mör.


När den är delad så skär man ungefär lika stora bitar.


Lägg ner köttet i marinaden och se till att hela köttbiten blir täckt av marinad.


Låt köttet stå i marinaden minst en timma innan stekning/grillning.


Stek på ganska hög värme, låt marinaden rinna av köttbiten när man tar upp den innan man börjar steka.


Resultatet blir runda, saftiga, möra, välsmakade köttbitar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback